© VRT

‘Mijn periode als cliniclown bepaalde hoe ik nu in het leven sta’

Britt Van Marsenille (34) van ‘De Madammen’ is een geval apart. Achter de radio- en televisiepresentatrice schuilt een creatieve duizendpoot die al talloze bijzondere beroepen uitoefende. “Mijn periode als cliniclown bepaalde hoe ik nu in het leven sta”, zegt ze.

TOVE

Welke jobs zou je als werkervaring op je cv kunnen zetten?

“Oei, dat zijn er nogal wat. (lacht) Momenteel radiopresentatrice en tv-gezicht van ‘Voor Hetzelfde Geld’. Maar ook voormalig wrapster op Ketnet, designer, imker, cliniclown, styliste en binnenkort misschien zelfs autohersteller. Of ik dat uit een soort rusteloosheid doe? Nee, net niet. Zo’n gevarieerd leven bezorgt me zelfs rust. Ik weet dat het een huizenhoog cliché is, maar een mens leeft slechts één keer. Toch zonde om je dan te beperken tot één job?”

Ook op het vlak van wonen heb je de naam een nomade te zijn. of overdrijf ik?

“Als ik had geïnvesteerd in een verhuislift op mijn achttiende, had ik wellicht veel geld kunnen uitsparen. Ik denk dat ik de voorbije zestien jaar zowat dertien keer de verhuisdozen heb bovengehaald. Ik woonde in alle uithoeken van Antwerpen en ook ruim vijf jaar in Nederland. Daar was het vooral veel geld voor weinig ruimte. Hier verhuis ik telkens ik iets leuks of betaalbaars zie. Het hoeft daarom niet per se zoveel groter of goedkoper te zijn.”

Maar je blijft tegenwoordig wel in Antwerpen?

“Goh, dat weet ik niet. Zet me morgen in pakweg Barcelona of Krakau en ik pas me meteen aan.”

Lees het volledige interview met Britt Van Marsenille in ons weekendmagazine HALLO.