© André Sas

© André Sas

© André Sas

© André Sas

© André Sas

© André Sas

© André Sas

© André Sas

© André Sas

© André Sas

Beverlose verzetslui herdacht (FOTOALBUM)

Op zaterdag 22 november om 15 uur was er, in het bijzijn van zijn broer Jozef (87), de jaarlijkse herdenking van Jan Albert Huybrechts, lid van de Belgische weerstand, geboren in Beverlo op 6 september 1922. Hij werd op 14 november 1943 tijdens een razzia op het voetbalveld van Red Star Korspel door Duitse soldaten doorgeschoten.

André Sas

Dit jaar werd bij dit huldebetoon ook de zeven verzetslui betrokken die allen op 11 april 1944 te Breendonk werden gefusilleerd en (on)rechtstreeks banden hadden met Beverlo.

Er was een toespraak van François Cruysberghs (al jaren de voortrekker van deze herdenking), een bloemenhulde, een gelegenheidsgedicht dat werd voorgedragen en de uitvoering van de The Last Post.

De plechtigheid vond plaats aan het monument gebouwd door Anselm Cruysberghs op de Stalsesteenweg in Korspel (tegenover het voormalige voetbalveld van Red Star Beverlo.

Nadien was er een receptie in de parochiezaal van Korspel.

Deze herdenking vindt plaats sinds 1993 en was een organisatie van Heemkundige Kring van Beverlo, de Vereniging van Oudstrijders van Beverlo en de lokale Neanias-Club, en dit in samenwerking met de Stad Beringen.

Bekijk al de foto's hier


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio