Onkelinx krijgt het vertrouwen van 91 procent van de PS-militanten in Brussel

Print
Onkelinx krijgt het vertrouwen van 91 procent van de PS-militanten in Brussel

Laurette Onkelinx opnieuw aan het hoofd van de Brusselse PS. Foto: BELGA

Brussel -

Bij de stemming vrijdag en zaterdag hebben meer dan duizend militanten Laurette Onkelinx herkozen aan het hoofd van de Brusselse federatie van de PS. Onkelinx kreeg het vertrouwen van 91 procent van de militanten. Ze was de enige kandidaat om zichzelf op te volgen.

Sinds vorig jaar leidt Onkelinx de federatie van de Parti Socialiste in het hoofdstedelijk gewest. Ze volgde Rudi Vervoort op, die een jaar voor de verkiezingen Charles Picqué opvolgde als minister-president van de Brusselse regering.

Onkelinx zal de Brusselse PS vier bijkomende jaren leiden. De politica is als fractieleider van de Franstalige socialisten in de Kamer het gezicht van de oppositie in Franstalig België. In Brussel bleef haar partij wel in de regering, met minister-president Vervoort. Onkelinx leidde er samen met Open VLD’er Guy Vanhengel de formatiegesprekken.

Onkelinx wil de burger opnieuw zin doen krijgen in de politiek. Ze denkt daarbij aan huisbezoeken en burgerontmoetingen. Ze wil de Brusselse federatie ook vernieuwen.