© DD

STVV wint de Limburgse derby

STVV heeft de Limburgse derby gewonnen. Op bezoek bij Lommel United werd het 0-1. Parzyszek scoorde vlak voor rust de enige treffer. De Kanaries vergroten zo hun voorsprong op Lommel United tot 9 punten. Eupen volgt als tweede voorlopig op zes punten van de Truienaren.

MCe

De Kanaries namen het heft meteen in handen. In minuut 6 kon Dequévy zich al voorbij doelman Thoelen dribbelen, maar Lenaerts zat er nog goed tussen. Mathias Schils kwam andermaal dicht bij de 0-1 toen hij zijn schot de paal zag schampen. Aan de overkant mocht Dutoit zijn kunnen tonen op een hard schot van de vinnige Trossard. Het was targetspits Parzyszek die de bezoekers vlak voor de rust op voorsprong bracht. Doelman Thoelen moest een hard schot van Schoofs lossen en de Pool was goed bij de pinken: 0-1.

STVV begon ook aan de tweede helft dominant. De ingevallen Momi woog meteen op de Lommelse verdediging, maar zijn vizier stond niet scherp. Daeseleire bediende Schoofs nog met een prima voorzet. Toch wrong de Kanarie de bijna open doelkans de nek om. De Truiense kapitein stelde doelman Thoelen nog maar eens op de proef met een schot van ver, waar de goalie enige moeite mee had. Zijn collega bij STVV had nog een kat-achtige reflex in huis op een staalharde kopbal van Lenaerts. De gelijkmaker die had kunnen vallen, kwam er niet meer.

Op en rond het veld was de sfeer behoorlijk gespannen. Zo ontsierde vlak na affluiten een vechtpartijtje de derby. De meegereisde fans waren de zege met de STVV-spelers aan het vieren in de tribune van het thuispubliek.