PXL-Education werkt samen met middenschool Campus Tichelrij

Print

Foto: PXL-Education lerarenopleiding

Hasselt - Op 17,18 en 19 november zette de middenschool van Campus Tichelrij te St-Truiden haar deuren open voor het afstudeerproject van hun stagiaire en PXL-Education studente niet-confessionele zedenleer, Sofie Sterken.

Het interlevensbeschouwelijk project ‘De Levensboom’, uitgevoerd door Sofie en begeleid door medestudenten niet-confessionele zedenleer Hendrik, Alessandro, Nel, Elise, Doenja en Evgeniya, kon op veel steun en bijval rekenen van alle betrokken leerkrachten en de directie. Het project was er dan ook op gericht de leerlingen van het eerste jaar op een speelse, maar leerrijke manier te laten kennismaken met de verschillende levensbeschouwingen, vertrekkend van de onderlinge gelijkenissen.
De leerlingen werkten onder andere rond vertrouwen, waarden, kwaliteiten, stereotypen en vooroordelen. Ze maakten zelf een filmpje over wat ze geleerd hebben(te bekijken via volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=_ctZC3a1_CM of op de FB-pagina van Campus Tichelrij) en sloten het project af met een spreuk van Dr. F.M. Wibaut: Er is maar één land: de aarde, er is maar één volk: de mensheid, er is maar één geloof: de liefde!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio