© Roland Lemmens

Okra Bret Gelieren op bezoek in Tienen

Gisteren zijn we met onze Okra-groep op bezoek geweest in Tienen. We bezochten eerst het suikermuseum en nadien het suikerfabriek.

Roland Lemmens

Het suikermuseum gaf ons een beeld van hoe we tot suiker uit bieten gekomen zijn in de loop van de geschiedenis en de werkwijze die ze vroeger gebruikten. De hedendaagse werkwijze is heel wat efficiënter en gaat ook veel sneller, hetgeen nodig is om het suikergehalte van de bieten te bewaren.Na deze introductie gingen we naar het suikerfabriek waar we verwelkomd werden met een film over het productieproces, nadien kregen we een rondleiding in het fabriek. Ik moet zeggen dat we allen grote ogen opentrokken van de hoeveelheid van de verwerkte bieten, de omvang van deze installaties, maar ook de snelheid waarmee dit alles moet gebeuren gezien de beperkte kampagnetijd bij de verwerking.Na deze leerrijke dag, gingen we suikerzoet terug naar Genk en spraken we al af voor onze volgende uitstap naar Tongeren waar we een bezoek brengen aan de Vikings in het Gallo-Romeins Museum.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio