© REA / Reporters

Haribo kan grote vraag naar spekken niet aan

Snoepproducent Haribo in Kontich is dringend op zoek naar vijftien extra personeelsleden om de productie van spekken op te drijven. Nu wordt 7.000 ton per jaar geproduceerd, maar dat wil de directie opvoeren naar 10.000 ton.

wver

Er wordt volgens het bedrijf nu al geregeld ‘s nachts gewerkt, bovenop twee andere shifts, maar het werk zou dus nog toenemen, meldt de website madeinantwerpen.be . Spekken zouden erg populair zijn in Vlaanderen en in de rest van Europa, zoals Engeland. Momenteel produceert de groep jaarlijks 7.000 ton. Met extra lijnen en personeel zou dat 10.000 ton moeten worden.

Vanaf het nieuwe jaar plant men de productie op te drijven. Er wordt daarvoor vooral gezocht naar technische profielen voor de productie en onderhoud. “We zijn ons ervan bewust dat het in het Antwerpse zeker niet makkelijk is om technische mensen te vinden. Maar we gaan ervoor”, zegt HR-manager An Boeckxstaens.

De vestiging in Kontich telt momenteel zo’n 100 medewerkers. Tot de overname in 1996 opereerde de spekkenfabriek onder de naam Dulcia. Bij de hele Haribo-groep, een Duits bedrijf, werken zo’n 6.000 mensen.