© KDS

‘Dapperste meisje van Vlaanderen’ is overleden

Zowat heel Vlaanderen raakte vertederd toen Fran Bracke (6) uit Leest (bij Mechelen) dit voorjaar in de VIER-reeks ‘Topdokters’ opdook. Het meisje zat nog niet eens in het eerste leerjaar, maar had wel al drie hersentumoren overwonnen. Fran was een vechter, “een mirakelkindje” noemde haar vader haar. Zelfs toen een scan in januari ‘tumor nummer vier’ aantoonde, bleef Fran volhouden.

DVs/glp

Het leverde haar de titel “het dapperste meisje van Vlaanderen” op. Maar al haar moed mocht niet baten. In augustus werd bij Fran een vijfde tumor ontdekt. De experimentele behandeling die de artsen eerder gestart waren, was niet aangeslagen. Papa Benny (48) kreeg dat pijnlijke nieuws te horen op zijn verjaardag. “Aan iedereen bedankt voor de wensen”, schreef vader Benny (48) in augustus op Facebook.

“Wat jullie niet konden weten, was dat ik uitgerekend op die dag een cadeau heb gekregen dat zo slecht is dat je het op eBay nog niet verkocht krijgt: het herval van Fran. De kans om opnieuw te opereren is zeer klein geworden, en bijgevolg ook de kans op nog eens zo’n geweldige comeback.”

Lees het volledige verhaal vandaag in Het Belang van Limburg.