De pil beïnvloedt hoe aantrekkelijk je partner lijkt

Vrouwen die de anticonceptiepil nemen wanneer ze hun partner leren kennen, kunnen hem minder aantrekkelijk gaan vinden wanneer ze stoppen met de pil. Dat blijkt uit onderzoek van psychologen aan de Florida State University.

tib

Opgepast, vrouwen aan de pil: misschien is uw man wel niet zo knap als hij lijkt. Dat suggereert een Amerikaans onderzoek waarvoor 118 pas getrouwde koppels gevolgd werden gedurende vier jaar. De mannen werden door ‘getrainde observators’ en volgens objectieve criteria onderverdeeld tussen aantrekkelijk en minder aantrekkelijk.

De koppels beantwoordden gedurende de periode van het onderzoek regelmatig vragen over de anticonceptie die ze gebruikten en over hun relatie. Uit hun antwoorden bleek dat vrouwen die aan het begin van hun huwelijk de pil namen, hun man anders gingen bekijken wanneer ze daarmee stopten. Wie een ‘aantrekkelijke’ man had, was tevredener over het uiterlijk van haar partner, vrouwen met een ‘minder aantrekkelijke’ man waren minder tevreden.

De resultaten bevestigen de conclusies van eerdere onderzoeken die hormonale anticonceptie linkten aan de voorkeur voor bepaalde mannelijke lichaamsgeuren en de tevredenheid over het seksleven. Toch waarschuwen experts jonge vrouwen om niet zomaar te stoppen met de pil wanneer ze op zoek gaan naar een partner. ‘De pil is een belangrijk voorbehoedsmiddel en een ongeplande zwangerschap heeft ook een onomkeerbare impact op een relatie’, zegt vruchtbaarheidsexpert Allan Pacey in de Britse krant ‘The Guardian’.

Aangeboden door onze partners

Niet te missen