© EPA

Jejoen Bontinck opgepakt na afranseling ex-lief

Jejoen Bontinck, kroongetuige in het grote terrorismeproces in Antwerpen, is gisteravond opgepakt na een serieus incident met zijn ex-vriendin. Dat bevestigt het parket van Antwerpen.

phu, me

Jejoen zou ruzie gehad hebben met zijn ex. Bij het incident zouden enkele rake klappen gevallen zijn. Niet veel later werd Jejoen Bontinck opgepakt. Na een nachtje in de cel verscheen hij dinsdagochtend voor de Antwerpse onderzoeksrechter wegens opzettelijke slagen en verwondingen. Die liet hem dinsdagvoormiddag onder voorwaarden vrij.

Het nieuws over de agressie komt erg ongelegen voor de teruggekeerde Syriëstrijder die het voorbije jaar de wereldpers haalde. Over enkele weken valt immers de uitspraak in het grote terrorismeproces. Hij riskeert vier jaar cel, hoewel hij de speurders een schat van informatie bezorgde door uitgebreid over zijn ervaringen te vertellen.

Het is overigens niet de eerste keer dat de familie Bontinck in opspraak komt wegens agressie. Ook zijn vader Dimitri liep in het verleden een veroordeling op wegens partnergeweld. Vader Bontinck kreeg toen zes maanden met uitstel. De rechter vond het bewezen dat hij zijn vroegere vriendin had vastgehouden op een hotelkamer en dat hij haar geslagen had.