© jempi trippaers

Combo van Genker Mijnwerkerskoor in de spots

Vele koren te lande pakken voor hun begeleidingsoptie uit met de traditionele 'pianobegeleiding'. Zelfs die koren die traditioneel uitpakken met verschillende a-capellawerken voorzien dan ook enkele nummers waar de piano als begeleidingsinstrument een rol meespeelt. Wegens praktische- en/of personeelsproblemen dus wordt slechts de piano ingeschakeld als begeleidingsinstrument. Echter niet zo bij het Genker Mijnwerkerskoor waar men een heuse combo in elkaar knutselde om de verschillende koorwerken van een hyper-moderne en meestal ondersteunende functie en begeleiding te voorzien.

jempi trippaers

Dirigent Luc Smets heeft het nut van een dergelijke begeleidingsgroep nooit onderschat. "Eerst en vooral denk ik aan onze zangers. Voor hen wordt de attractieve waarde van de liederen zeker groter met een bredere ondersteuningsband. Maar ook het publiek geniet meer van het aanbod", zegt Smets.

MEERWAARDE

Voorzitter Roger Gaspercic beaamt zijn dirigent wanneer de 'combo van het Mijnwerkerskoor' ter sprake komt. "We hebben met onze huispianist Hugo Martens een uniek persoon aan de vleugel zitten, iemand die zelf al vele liederen componeerde voor meerdere koren, niet alleen voor het Mijnwerkerskoor. Maar sedert we Hugo omringen met enkele gitaren, een basgitaar, regelmatig een trompettist en enkele accordeons, is het muzikale engagement veel groter en veel meer afwisselender geworden", zegt Roger.Het Genker Mijnwerkerskoor voleindigde zopas de opnames van een vierde CD die recent in de handel werd aangeboden. "Als je deze CD beluistert, aandachtig bestudeert, dan kom je pas tot de conclusie wat een formidabele waarde onze combo uitstraalt, wat een pareltjes van begeleiding hierin voorkomen," vertelt dirigent Luc Smets. "En het publiek wordt inderdaad de grote winnaar van onze concerten, onze optredens. Immers, onze combo pakt ook uit met enkele knappe instrumentaaltjes, onder andere door Hugo Martens en Willy Appermont geschreven. Deze liederen maken steevast deel uit van ons zeer gevarieeerd repertoire. Ons publiek kan hier echt intens van snoepen. Maar ooit zou ik nog eens een concert willen geven waar bij ons koor wordt begeleid door een symfonisch orkest. Op C-Mine waar we in het verleden al meerdere successen lieten optekenen," droomt Luc hardop.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio