© Photo News

Eén mopje met verborgen camera, 150.000 euro kwijt

Samen met zijn echtgenote Bieke Ilegems swingt Erik Goossens elke week de pannen van het dak in het VTM-programma ‘Dansdate’. ‘Peter en Babette uit Familie’ maken daarmee een grote comeback op het kleine scherm, al gingen daar enkele donkere jaren aan vooraf. Erik belandde zelfs even in een depressie, vertelt hij openhartig in Dag Allemaal.

kidr

Ongelooflijk maar waar: twintig jaar nadat Erik en Bieke elkaar leerden kennen bij ‘Familie’, spreken mensen hen nog steeds aan als hun personages ‘Peter en Babette’. Nochtans heeft het koppel sindsdien al verschillende watertjes doorzwommen. Erik acteerde bij theatergezelschap De Spelerij met Matthias Sercu, Bieke was onder meer te zien bij ‘Straffe Verhalen’ op VIJF.

En u herinnert zich Erik ongetwijfeld ook nog als de flauwe plezante in ‘Kan Dit?!’, een programma met verborgen camera’s. ‘Ik wilde eigenlijk al snel stoppen met Familie, omdat ik me als acteur verbrand voelde. Maar ze dreigden me het programma ‘Super 50’ af te pakken als ik uit ‘Familie’ zou stappen. Dus speelde ik nog twee jaar langer Peter Van den Bossche, op voorwaarde dat ik er een programma bijkreeg. Dat was ‘Kan Dit?!’, vertelt Erik in Dag Allemaal.

Dat die periode niet helemaal rooskleurig was, blijkt uit de depressie waar Erik in belandde. ‘Niks leek te lukken en ik voelde me enorm onzeker. En plots kwam daar een veroordeling bij voor onvrijwillige slagen en verwondingen, dat heeft mij meer dan 150.000 euro gekost’, klinkt het. Dag Allemaal weet dat dat kwam door een specifiek mopje met de verborgen camera. Erik kwam uit een lijkkist gekropen in het mortuarium en liet drie poetsvrouwen hevig schrikken. ‘Maar we zijn daar samen doorheen gesparteld’, vult Bieke aan. Gewoon lief zijn en elkaar troosten als het nodig is: dat is de basis van echte liefde. Hopelijk kunnen ze dat ook tonen in ‘Dansdate’!