© BELGA

Privacycommissie fluit BNP Paribas Fortis terug

BNP Paribas Fortis doet de deur dicht voor een mogelijke verkoop van klantengegevens aan adverteerders en externe bedrijven. De grootste bank van het land wijzigde eind vorig jaar haar 'algemene bankvoorwaarden', waardoor commercieel gebruik van klantendata mogelijk werd. Maar na een onderzoek door en overleg met de Privacycommissie komt ze daar nu op terug. Dat bericht De Tijd op dinsdag.

gjs

De bank belooft in de bankvoorwaarden de passages te verwijderen die het recht claimen om derde partijen persoonsgegevens te bezorgen voor marketingdoeleinden. Op aandringen van de Privacycommissie zal daar duidelijk over gecommuniceerd worden. Tegen eind maart moet de herziening rond zijn. In een tweede fase gaat de bank alle privacybepalingen uit de algemene voorwaarden halen en bundelen in een apart document over het privacybeleid. Dat komt er tegen eind 2015, afhankelijk van de nieuwe Europese regelgeving.

De Privacycommissie reageert tevreden. 'Voor ons is het vooral cruciaal dat de bank transparant zal zijn in haar communicatie met de klant.'