© Twitter

Limburgse ondernemers verbreken wereldrecord speeddaten

Niet minder dan 1.068 Limburgse ondernemers hebben maandagavond in de Ethias Arena het Guinness Wereldrecord Speed Business Dating verbroken.

De massaal opgekomen ondernemers hadden gedurende drie minuten met een “date” met twintig andere voor hen tot nu toe onbekende collega-ondernemers om zo op een leuke en informele manier hun netwerk verder uit te breiden. Met z’n allen verbraken de Limburgers het vorige maand gevestigde record van 487 deelnemers door Entrovo Ltd uit Londen. De wereldrecordpoging kwam er op initiatief van JCI Limburg met de steun van Luminus,de Limburgse werkgeversorganisaties, onderwijsinstellingen en bedrijven.

“Met dit wereldrecord wil JCI Limburg zijn steentje bijdragen aan de SALK-acties die in Limburg gelanceerd worden”, zegt JCI-voorzitter Andres Lesire. Met de speeddating wil JCI Limburg ook buiten de Limburgse provinciegrenzen een stevig signaal geven. “Met dit record komen we in het Guinness Book of Records, dat over de hele wereld gelezen wordt. We willen een positief signaal geven aan alle Limburgers om te ondernemen. Maar bovenal ook aan niet-Limburgers. En misschien spoort die vermelding een Chinese investeerder aan om in onze regio te investeren.”

De Limburgse economie heeft de afgelopen jaren enkele zware klappen gehad. Als Ford Genk eind dit jaar definitief de deuren sluit zijn er op enkele jaren tijd 10.000 jobs verdwenen. “Limburg heeft het moeilijk maar is niet dood. Er gebeurt heel veel. Er zit hier heel veel positivisme en Limburg beschikt over alle troeven om een economische topregio te zijn”, aldus gouverneur Herman Reynders, die ook peter is van Limburg Sterk Netwerk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio