© Spooren S

Handbal Sporting Nelo verslaat Estudiantes Doornik

Sporting Nelo is nu quasi zeker van play offs na de zege tegen Estudiantes Doornik. De handballers van de Neerpeltse club blijven bovendien ook ongeslagen.

Spooren S

Gisterennamiddag de competitiewedstrijd tegen het derde geklasseerde Estudiantes Doornik. Sporting wist dat het bij winst een heel goede zaak kon doen met het oog op de play-offs, en dat was er aan te zien. Nelo was gretig, nam onmiddellijk het heft in handen en zette Doornik reeds na 10 minuten op een 5-1 achterstand. Doornik kon hier weinig tegen inbrengen en moest noodgedwongen de wet van de sterkste ondergaan. NeLo behield zijn voorsprong dankzij een sterke defensieve organisatie en een wederom sterk keepende Brecht Vanbrabant. De aanvallen werd goed opgezet zodat iedereen vlot tot scoren kwam, de rust werd bereikt met een 17-11 voorsprong voor Sporting.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld, Doornik, met nochtans 4 Belgische internationals (Red wolves) in hun rangen, was totaal onmachtig en kreeg reeds na 40 minuten wedstrijd een onoverbrugbare kloof van 9 doelpunten aangesmeerd, 22-13. Sporting, zonder internationals, bleef geconcentreerd spelen met nu een sterke Mark Leckebusch in doel, hield het baltempo hoog en had veel variatie in aanval, zo stond het na 50 minuten 28-18 voor Nelo. Tijd om andere jongens te brengen moet coach Qerimi gedacht hebben, want hij wisselde zo goed als de ganse ploeg, maar ook nu kwam Doornik amper dichter bij en zo hield Nelo na een 31-22 winst 2 belangrijke punten thuis.

Met nog 6 wedstrijden en 8 punten voor op de derde in de rangschikking mag voor NeLo de kwalificatie voor de play-offs eigenlijk niet meer mislopen.

Foto : Anke van de Vorst


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio