© FELIX BERGERS

© FELIX BERGERS

Irène Wolfs van De Brug ontvangt gouden erebul

Het is al meer dan zes jaar geleden sinds Irène Wolfs haar engagement begon bij De Brug Hasselt vzw, een vereniging waar armen het woord nemen. Zij bepaalt er mee de kracht van de organisatie, omdat ze de kracht in de mensen weet aan te spreken. Door haar strijdbaarheid en aanstekelijk enthousiasme weet ze het gevoel van onmacht bij de vele mensen die in armoede leven te doorbreken. Op 26 november wordt ze voor haar inzet gelauwerd.

FELIX BERGERS

In alle mensen zit een onvermoede groeipotentie. Irène Wolfs ontdekte dat bij zichzelf, en ze ontdekt het bij de mensen in haar omgeving. Zoals Johnny Cypers zegt: "We zijn een vereniging waarin armen het woord nemen. Irène leert de mensen om een stem te krijgen". Willy Vos, een andere vrijwilliger, is voor haar hierin een echte steunpilaar en raadsman.

De laatste jaren brengt Irène heel geregeld haar getuigenis voor scholen en groepen. Ze is welbespraakt, en weet haar levensverhaal op een ontroerende wijze te brengen. Zo opent ze bij het grote publiek de ogen voor wat het betekent om in armoede op te groeien, of om in armoede kinderen op te voeden -ze is immers ook de moeder van twee kinderen. Elk jaar geeft ze mee vorm aan de Internationale Dag van de Strijd tegen de Extreme Armoede (17 oktober).

Enkele jaren geleden gaf De Brug Hasselt vzw een boek uit naar aanleiding van haar 15° verjaardag. Irène wist dit project op niveau te trekken. Een schrijfgroep van Basiseducatie, o.l.v. Roger Jacobs, stapte mee in de uitwerking. Ook het provinciebestuur gaf ondersteuning.Wie het levensverhaal van Irène wil horen, is welkom op het verjaardagscongres van de Universiteit voor het Maatschappelijk Belang, op woensdag 26 november om 18u in de Oude Gevangenis aan de Martelarenlaan. De toegang is gratis, inschrijving is verplicht (via veerle.smeers@uhasselt.be). Na haar verhaal krijgt Irène een "gouden erebul in de convivialiteit" uitgereikt. Convivialiteit is de kunst van het leren samenleven. En deze kunst mogen we niet verleren!

Op de foto's: Irène tussen de vrijwilligers van De Brug. Op de grote foto staat ze centraal vooraan in het donker gekleed.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio