© Photo News

Ogier ook leider na tweede dag, Neuville vijfde

Wereldkampioen Sébastien Ogier (VW Polo-R) lijkt goed op weg om ook de Rally van Groot-Brittannië, de slotmanche in het wereldkampioenschap, op zijn palmares te brengen. De 30-jarige Fransman zag zaterdag de Fin Jari-Matti Latvala, teammaat en dichtste belager van Ogier, van de baan gaan.

jvh

Een andere Fin, Mikko Hirvonen (Ford Fiesta RS), is nu tweede, op 58.1 van Ogier. De Noord-Ier Kris Meeke (Citroën DS3) heeft als derde 1:01.5 goed te maken. Door het uitvallen van Latvala schoof ook Thierry Neuville (Hyundai i20) een plaatsje op. De Belg is nu vijfde, op 1:44.5.

De tweede dag op Welshe wegen werd zaterdag gedomineerd door Andreas Mikkelsen (VW Polo-R). De Noor ging vrijdag van de baan, maar startte zaterdag opnieuw met een half uur straftijd en vol goede moed. Hij won vijf van negen klassementsproeven.

De Rally van Groot-Brittannië is de dertiende en laatste manche in het WK rally. Ogier verzekerde zich vorige maand in Catalonië tijdens de voorlaatste manche al van een tweede opeenvolgende wereldtitel.