© Twitter

David Goffin verkozen tot ‘Comeback Player of the Year’

Nadat Novak Djokovic zich zaterdag als eerste voor de finale van de ATP World Tour Finals plaatste, mocht David Goffin het court op in de O2 Arena van Londen. De 23-jarige Luikenaar werd gehuldigd als winnaar van de ‘Comeback Player of the Year Award’.

jvh

‘Ik ben hier heel trots op. Het is een geweldig gevoel’, verklaarde Goffin in maatpak. ‘Het is een mooi jaar geweest. Ik ken nog wel spelers die deze trofee verdienen, maar ik ben blij dat ik hem heb. Nu is het tijd voor wat rust en dan begint de voorbereiding op volgend seizoen. Volgend jaar wil ik nog beter worden en de kans grijpen om naar de wereldtop door te stoten.’

Goffin brak in september 2013 zijn linkerpols en moest daarna maandenlang revalideren. Hij begon het seizoen als nummer 110 op de ranking maar ontplofte helemaal in het tweede deel van het jaar. Na Wimbledon won hij liefst 44 van zijn 48 wedstrijden en pakte hij zes toernooizeges: Kitzbühel en Metz op de ATP Tour en Schevingen, Poznan, Tampere en Bergen in het Challengercircuit. Hij sluit 2014 af als nummer 22 van de wereld, zijn beste notering ooit.