© REUTERS

Dick Advocaat opgestapt als bondscoach Servië

Dick Advocaat is niet langer bondscoach van Servië. Dat hebben zowel de Servische bond als de coach zelf zaterdag bevestigd. Eerder op de dag maakten verschillende Servische media al melding van het vertrek van de 67-jarige Nederlander.

jvh

Servië verloor vrijdag in de voorronde van het EK 2016 met 1-3 van Denemarken. Meteen na de wedstrijd in Belgrado zei Advocaat dat hij ernstig twijfelde aan zijn toekomst bij de Servische bond. 'De kleine generaal', ex-coach van de Rode Duivels, trad op 1 augustus in dienst van Servië. Het EK in Frankrijk was het doel, maar na het pijnlijke verlies tegen de Denen is de kans daarop verwaterd. Servië kwam nog wel snel op voorsprong, maar stortte na rust in elkaar.

Volgens Advocaat heeft het veelbesproken duel van vorige maand met Albanië, dat werd gestaakt nadat een drone het stadion in was gevlogen, zijn sporen nagelaten. De Europese bond bestrafte Servië onder meer met drie punten aftrek.

Afgelopen seizoen was Advocaat coach bij AZ, maar hij besloot zelf uit Alkmaar te vertrekken. Hij was in zijn carrière ook trainer bij onder meer PSV, Glasgow Rangers en Zenit St. Petersburg en tevens bondscoach van Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België (tussen oktober 2009 en april 2010) en Rusland. Wat hij nu gaat doen, weet de ervaren trainer nog niet. 'We gaan dit voorlopig even verwerken en dan zien we wel', besloot Advocaat zaterdag.

Volgens de Servische media zou beloftentrainer Radovan Curcic ad interim overnemen van Advocaat. Servië speelt dinsdag vriendschappelijk tegen Griekenland.

Bekijk hier de beelden van de persconferentie van Advocaat na de nederlaag tegen Denemarken: