© BELGA

© BELGA

‘Ik zal er alles aan doen om bij elke beslissing Limburger te zijn’

Defensie zal besparen op operaties en aanwervingen. Voor buitenlandse missies zal er ook buiten het Defensiebudget geld worden gezocht. En de missie tegen IS in Irak wordt vermoedelijk verlengd tot midden 2015. Het zijn enkele speerpunten uit de beleidsnota die minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) maandag in het parlement bekendmaakt. “Ons leger zal slanker, sneller en beweeglijker moeten worden. Maar aan alle militairen zeg ik klaar en duidelijk: er komen geen naakte ontslagen”, zegt de nieuwbakken minister.

Yves LAMBRIX en Jan BEX

Precies 36 dagen is hij nu minister van Defensie. “De voorbije maand was een echte rollercoaster”, geeft Hasselaar Steven Vandeput toe. “Ik heb mijn 30-koppig kabinet moeten samenstellen en ben druk bezig geweest me in te werken om maandag mijn beleidsnota aan het parlement te kunnen presenteren.”

Is uw leven de voorbije maand fel veranderd?

“Zeg dat wel. Ik word veel meer herkend en aangesproken. Dat was vorig weekend nog het geval, toen ik met mijn echtgenote in Hasselt-centrum moest zijn. En ja, ik word daar soms een beetje verlegen van. Toch probeer ik mezelf te blijven.”

Lees het volledige artikel vandaag in uw krant.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio