© *

Waarom mannen vrouwen naroepen op straat

In de straten van New York blijkt 'catcalling' of het naroepen van vrouwen een ware epidemie te worden. Dat bewijst een filmpje van een New Yorkse die haar tocht door de straten van New York op internet gooide. De bloggers van Gothamist trokken vervolgens opnieuw de straat op met slechts één doel, ontdekken waarom mannen niet aan de drang kunnen weerstaan om onbekende vrouwen allerhande vunzigheden na te roepen.

vva

Een New Yorkse vrouw postte enkele weken geleden een video op internet, waarin ze tijdens een tochtje door de straten van New York frequent door mannen wordt nageroepen of lastig gevallen. Het is maar hoe je het interpreteert. Gothamist maakte een vervolgfilmpje, waarin mannen én vrouwen hun visie op het gebeuren weergeven.

Een greep uit de reacties van de ondervraagde mannen:

Wanneer ik een vrouw in strakke kleding zie voorbij komen, zal ik zeker iets zeggen. Als je niet wil worden nageroepen, moet je gewoon geen al te strakke kleding dragen.

Mannen onder elkaar zijn gevoelig aan sociale druk. Ze voelen de druk om lekker macho te doen. 

Waarom zou ik niets mogen zeggen? Het is mijn grondrecht als Amerikaanse burger om te zeggen wat ik wil zeggen.

Veel hangt af van de manier waarop je iets zegt. Als je zegt 'Hey meid, mmm, je ziet er goed uit' zal een vrouw zich natuurlijk ongemakkelijk voelen. Zeg je daarentegen: 'Hallo, excuseer me, je ziet er echt prachtig uit vandaag' kan je veel meer bereiken.

Dit is wat de vrouwen te zeggen hadden:

Wat willen mannen bereiken? Denken ze echt dat ze je telefoonnummer kunnen bemachtigen door met hun hoofd uit het raam van een taxi te gaan hangen?

Ik word echt elke dag op straat aangesproken. Het is te belachelijk voor woorden. Maar wat ik echt niet leuk vind, is wanneer ze te dicht bij je aan komen te staan en je persoonlijke zone geschonden wordt.

Niet te missen