© AFP

Drie doden bij overstroming, onder wie een moeder en haar zoon

Het zuiden van Frankrijk wordt opnieuw geteisterd door hevige regen en overstromingen. Daarbij kwamen drie mensen om het leven, onder wie een vrouw en haar zoon die verdronken toen hun auto werd meegesleurd door het wassende water. Dat melden de lokale hulpdiensten zaterdag.

skn

In de regio Languedoc-Roussilon, die de voorbije dagen getroffen werd door aanhoudende regenval, kwam een wagen met daarin een man, vrouw en hun twee kinderen in het kolkende water van een rivier terecht. Omstaanders en hulpdiensten schoten de slachtoffers ter hulp. De vader werd gered, maar voor de drie andere inzittenden kwam de hulp te laat. De lichamen van de moeder en haar zoon werden levenloos uit het water gehaald. Het tweede kind, een baby van één jaar oud, is nog spoorloos. De vader verkeerde in shock en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

In dezelfde regio kwam een 50-jarige man in soortgelijke omstandigheden om het leven. Ook zijn wagen kwam door de hevige regen in het water van een rivier terecht. Zijn levenloze lichaam werd teruggevonden in zijn auto.

De Languedoc-Roussilon, met name de departementen Hérault en Gard, heeft deze herfst af te rekenen met hevige regenval en onweer. Volgens experts heeft dat te maken met de uitzonderlijke opwarming van het water in de Middellandse Zee. Bij de vorige periode van hevige regenval, op 17 en 18 september, vielen er zes doden, onder wie vier op een camping.