Koninklijke familie woont Te Deum bij in Brusselse kathedraal

In de Brusselse Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal hebben een aantal leden van de koninklijke familie zaterdagvoormiddag het traditionele Te Deum naar aanleiding van Koningsdag bijgewoond. Het ging om koningin Paola, prinses Claire en prinses Astrid en haar echtgenoot. Koning Filip en koningin Mathilde waren, zoals de gewoonte het wil, niet aanwezig omdat de koning zichzelf niet kan vieren maar ook koning Albert en prins Laurent verschenen niet.

skn

Het grauwe en natte weer had er ook voor gezorgd dat er slechts enkele tientallen mensen rond de kathedraal verzameld waren. Die bezorgden het koninklijk gezelschap desondanks een warm welkom. Aartsbisschop Leonard drukte in zijn toespraak zijn dankbaarheid uit voor de politici die zich inzetten voor ‘s lands belang.

Zaterdagnamiddag woont een deel van de koninklijke familie de viering van Koningsdag in het federaal parlement bij. De burgerlijke plechtigheid staat in het teken van duurzame ontwikkeling en stelt verschillende burgerinitiatieven rond dat thema in de kijker.