© Photo News

Vierdaagse van Duinkerke laat België in 2015 links liggen

De 61e editie van de Vierdaagse van Duinkerke (2.BC) komt volgend jaar niet naar België. De Franse rittenkoers, die plaatsvindt van 6 tot 10 mei, blijft in het Noord-Franse Nord-Pas-de-Calais. Dat blijkt zaterdag bij de parcoursvoorstelling.

skn

Er wordt traditioneel afgetrapt te Duinkerke. Van daaruit gaat het naar Orchies met daarin enkele hellingen zoals de Mont des Cats, Monts Noir en enkele pittige kasseizones. Op donderdag 7 mei is Fontaine au Pire, in de buurt van Cambrai, de gastgemeente voor de start van de tweede etappe die naar Maubeuge leidt en waar de sprinters wellicht hun gram halen.

Daags nadien is er tussen Barlin en Saint Omer, op de dag van de het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa, een hommage aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog met een passage aan de Notre Dame de Lorette en finish in Saint Omer. De koninginnenrit is gepland op zaterdag 9 mei met aankomst in de bergzone te Cassel na 10 plaatselijke ronden. De Vierdaagse van Duinkerke wordt afgesloten op zondag 10 mei met start in Cappelle la Grande en finish op de Boulevard Sainte Barbe te Duinkerke. Meteen kennen we dan de opvolger van de Fransman Arnaud Démare.

Ritten:

Woensdag 6 mei: Duinkerke-Orchies (168,9 km)

Donderdag 7 mei: Fontaine au Pire-Maubeuge (178,7 km)

Vrijdag 8 mei: Barlin-Saint Omer (175,8 km)

Zaterdag 9 mei: Lestrem-Cassel (178,7 km)

Zondag 10 mei: Cappelle la Grande-Duinkerke (173 km)