© Belga

Vijfde klacht tegen Luperto

Bij de federale gerechtelijke politie van Namen zou volgens La Dernière Heure vrijdagnamiddag een vijfde klacht ingediend tegen Jean-Charles Luperto, tegen wie een onderzoek loopt voor openbare zedenschennis in aanwezigheid van minderjarigen. 'Ik ben niet op de hoogte', verklaarde zijn advocaat, Pascal Rodeyns.

skn

De klacht zou van een 30-jarige man komen, die zegt ‘getraumatiseerd’ te zijn door Luperto toen hij 16 jaar was, zo bericht La Dernière Heure zaterdag. De man zou vrijdagnamiddag door de speurders verhoord zijn. Hij zou Luperto ervan beschuldigen hem zijn geslachtsdelen getoond te hebben. De feiten zouden dateren uit 2000, toen Luperto schepen was in Sambreville.

'Ik ben niet op de hoogte van een vijfde klacht. Ik ga daar niet op reageren.', verklaart Luperto's advocaat, meester Rodeyns. Hij wijst er wel op dat als de feiten in 2000 zouden plaatsgevonden hebben, ze ondertussen verjaard zijn. De procureur van Namen, Vincent Macq, wilde het nieuws van de klacht niet bevestigen. Hij geeft geen commentaar over het onderzoek.

Luperto zelf werd donderdag een eerste keer verhoord door de politie van Namen. De politicus zette maandagavond een stap opzij als burgemeester van Sambreville en voorzitter van het parlement van de Franse Gemeenschap nadat Macq bekend had gemaakt dat Luperto verdacht wordt van openbare zedenschennis.

Luperto zou de zedenfeiten gepleegd hebben in het bijzijn van minderjarigen jonger dan 16 jaar. De openbare zedenschennis zou herhaaldelijk hebben plaatsgevonden aan een parking en tankstation langs de E42-autosnelweg Namen-Charleroi in Spy.