© Vier

© Vier

Stellingbouwer wordt dé ster van ‘The Sky is the Limit 2’

Hij rijdt met een BMW i8 en woont in een penthouse aan zee, maar heeft naar eigen zeggen amper iets op zijn rekening staan. “Mijn geld zit in m’n buizen.” Stellingbouwer Michel van den Brande (53) is een selfmade man met een kort lontje. Hij belooft de ster te worden van het tweede seizoen van ‘The Sky is the Limit’.

TOM DE LEUR, BENJAMIN PRAET

Michel van den Brande is zaakvoerder van Kontrimo, een zaak met 150 werknemers dat stellingen en steigers bouwt. Toen Van den Brande het bedrijf in 1998 overnam, draaide het 800.000 euro omzet. Nu zit Kontrimo aan twaalf miljoen euro per jaar. De zaakvoerder rijdt elke dag van Blankenberge naar zijn bedrijf in Temse.

Van den Brande heeft één grote passie: auto’s. Zijn dagelijkse verplaatsingen doet de man met zijn nieuwe BMW i8, een hybride sportwagen die in de basisversie 135.000 euro kost. Zijn BMW X6 - uiteraard de M sportversie - heeft hij nog altijd, net als zijn acht jaar oude Ferrari F430 Spider. Het hele gezin rijdt trouwens comfortabel: “Mijn vrouw rijdt met een BMW M3, mijn zoon met een Audi R8, mijn dochter met een Range Rover Sport.”

De cameraploeg van ‘The Sky is the Limit’ mag bij Michel alles filmen. “Ik heb niets te verbergen. Mijn geld zit in mijn buizen. Op mijn bankrekening staat misschien 20.000 euro.”

Het tweede seizoen van ‘The Sky is the Limit’ is in het voorjaar van 2015 op Vier te zien.

Lees dit weekend meer in Het Belang van Limburg