© cn

Geen studentenhuis, wel flats voor gehandicapten

Nieuw woonproject gepland in Grotestraat

Projectontwikkelaar Som-Project en Bart Meerkens hebben een aanvraag ingediend om in de Grotestraat in Genk-Centrum een nieuw woonblok te bouwen met 43 appartementen.

Chris Nelis

30 daarvan zijn serviceflats en 13 zijn bestemd voor mensen met een lichamelijke beperking.

Eerder dit jaar wilde dezelfde ontwikkelaar op dezelfde plek een studentenhuis bouwen met 64 koten, maar dat plan stuitte op verzet van de buurt.

De buurt vreesde dat een concentratie aan studenten overlast zou veroorzaken en ging in het verweer tegen de plannen van de projectontwikkelaar. Die besliste daarop een juridische rompslomp te vermijden en zijn plannen terug te trekken.

Wel kondigde Danny Somers van Som-Project meteen ook aan dat er een ander project zou komen op diezelfde plaats. En dat wordt dus een appartement met in totaal 43 woningen.

‘Van 30 woningen willen we serviceflats maken’, zegt Somers.

‘En nog eens 13 zijn bestemd voor mensen met een lichamelijke beperking. Waarom die keuze? Om de simpele reden dat er nood is aan dat soort woningen. Momenteel zijn veel te weinig flats ingericht naar de behoefte van mensen met een handicap en daar trachten wij een antwoord op te bieden.’

Openbaar onderzoek

Buurtbewoners gaven eerder al te kennen zich niet te zullen verzetten tegen dergelijke woonprojecten.

Het openbaar onderzoek is onlangs opgestart. Tegen het einde van het jaar is dat afgerond. Als alles goed gaat, kunnen de werken van start gaan begin volgend jaar.

Verwacht wordt dat die ruim een jaar zullen duren.

De verkoop van de appartementen gaat al eerder van start.

Het woonblok komt in de plaats van twee oude woningen in het midden van de Grotestraat.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio