© ToRo

Alessandro wil als eerste Limburger ‘Prins Carnaval van Vlaanderen’ worden

De kansen groeien dat Alessandro Amendola (35) uit Houthalen-Oost de allereerste Limburger wordt die zich ‘Prins Carnaval van Vlaanderen’ mag noemen. Samen met zijn vriendin Katy Vandepoele wil hij straks een prinsenpaar vormen. Drie tegenkandidaten hebben er alvast de brui aangegeven, want de Limburger blijkt gewoon té populair.

ToRo

“Iedereen kent wel de prins of prinses carnaval van zijn eigen gemeente”, legt Alessandro uit. “Maar jaarlijks worden er ook een Vlaamse en Belgische prins verkozen in het carnavalsmilieu. Jammer genoeg is dat hier in Limburg niet zo bekend, en daardoor is er zelfs nog ooit een Limburger geweest die deze titel mocht dragen. En dat terwijl die verkiezing toch al sinds 1988 een traditie is.”

En dus voert de ambitieuze Alessandro al een half jaar stevig campagne voor zijn kandidatuur. “Ik ben vorig jaar prins carnaval geweest in Houthalen, voor mijn groep ‘De schuimers’. Maar ik krijg er maar niet genoeg van. Elk weekend ben ik nu op pad, en dan doorkruis ik werkelijk het volledige land. Afgelopen weekend was ik bijvoorbeeld in Luik, in Limburg, aan de zee en zelfs even in Nederland. Elk weekend rij ik minstens 1.200 kilometer, in de hoop de eerste Limburgse Prins Carnaval van Vlaanderen te mogen worden. Ik doe dat wel samen met mijn vriendin Katy uit Roeselare, die kandidaat is als Vlaamse prinses.”

Lees het volledige interview met Alessandro dit weekend in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio