© Serge Minten

Ex-raadslid Vlaams Belang opnieuw in cel

Gert Londers (30), tot voor kort nog gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang in Houthalen-Helchteren, zit opnieuw achter de tralies. Hij werd zondag opgepakt nadat hij zijn voorwaarden, opgelegd na zijn vrijlating in oktober, had geschonden. Hij werd namelijk opnieuw in het bezit gevonden van drugs terwijl hij bij zijn vrijlating uitdrukkelijk het verbod had gekregen om zich nog in het drugsmilieu op te houden.

NV

Londers belandde een eerste keer in de cel nadat de politie Noordoost-Limburg hem hij in de nacht van 18 op 19 augustus in Bree uit het verkeer had geplukt omdat hij in zijn kleine bestelwagen al zwalpend over de weg reed. De patrouille wilde Londers fouilleren en zijn werktuigen controleren. De agenten verdachten hem blijkbaar van een inbraak en vonden enkele jointjes.

Londers werd na enige weerstand in de boeien geslagen. Zowel in de politiecombi als in het ommissariaat kwam het tot schermutselingen waarbij twee politiemannen lichte verwondingen opliepen. Hij verdween achter de tralies en werd na twee maanden voorarrest in oktober onder voorwaarden vrijgelaten. Zondag werd hij bij een nieuwe controle, naar verluidt nadat hij betrapt was op de diefstal van koper, weer in het bezit gevonden van drugs en belandde hij opnieuw achter de tralies. De raadkamer heeft vrijdag zijn aanhoudingsmandaat met een maand verlengd.

Twee weken na het voorval, liet het Vlaams Belang weten dat het Londers uit de partij had gezet.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio