© FrAb

Hans Otten na 2 jaar terug op tv: “Alles is zo braaf geworden”

Hans Otten (43) is terug, of tenminste toch een klein beetje. Donderdag gaat op 2BE het nieuwe verborgen-cameraprogramma ‘Balls Of Steel’ van start. Weliswaar met William Boeva als presentator, maar Otten tekent voor één van de grappigste rubrieken: in ‘De Grote Hans Otten Quiz’ speelt hij namelijk een zelfingenomen, aandachtsgeile presentator op retour, en dat gaat hem goed af. “Een mens moet zichzelf kunnen relativeren”, zegt Hans, die overigens niet op zoek is naar een echte comeback.

fivr

“Ik vind dat alles heel braaf is geworden”, analyseert Hans Otten de Vlaamse televisieprogramma’s. “Tegenwoordig maakt men tv met de handschoentjes aan en ik weet niet of dat wel zo’n goede zaak is. Enerzijds natuurlijk wel, want je moet de mensen die aan bod komen in je programma met respect behandelen. Maar: het experiment is weg.”

De afgelopen jaren lag hij regelmatig in de clinch met onder andere Story. “Ik heb er een tijdlang genoeg van gehad. Ik heb altijd fijn samengewerkt maar ik pas nu toch beter op. Zeker als het over privézaken gaat. Ik wil dat allemaal niet terug oprakelen, dat behoort tot het verleden.”

Lees het volledige interview in ons weekendmagazine HALLO.

‘Balls Of Steel’, 2BE, donderdag, 21.30 uur