© AFP

FIFA-onderzoeker Garcia in beroep tegen conclusies ethisch rapport WK’s 2018 en 2022

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft vrijdag meegedeeld dat Michael Garcia, voorzitter van de onderzoekskamer van de Ethische Commissie, in beroep gaat tegen de conclusies van Hans-Joachim Eckert, (voorzitter juridische kamer) omtrent het FIFA-corruptieonderzoek naar de toewijzingen van de WK’s van 2018 en 2022.

dmm

Donderdag al stelde Garcia dat de beslissing van Eckert, om Rusland en Qatar de WK-organisatie te laten behouden, tal van onvolledige en onjuiste voorstellingen bevatte. “Ik ben van plan om bij het Beroepscomité in beroep te gaan tegen deze beslissing”, klonk het bij de FIFA-onderzoeker. Vrijdag bevestigt de FIFA zijn plan.

Jerome Valcke, secretaris-generaal van de wereldvoetbalbond, laat weten teleurgesteld te zijn over het geschil. ‘Het is triest dat de twee voorzitters van onze Ethische Commissie er in zo’n belangrijk debat verschillende meningen op nahouden.’

Het geschil wekt overigens internationale argwaan op. Zo vragen onder meer de Belgische en Nederlandse voetbalbond om het rapport van Garcia integraal te publiceren.