© Raymond Lemmens

© Tom Palmaers

Fotograaf Rob Walbers wint Jazz Bilzen Awards

Met een fotoreeks in zwart-wit over Belgische muzikanten in de Japanse hoofdstad Tokyo, heeft Rob Walbers de hoofdprijs van de Jazz Bilzen Awards gewonnen. In deze wedstrijd voor muziekfotografie, ging de prijs voor de beste liveconcert- of festivalfoto naar Marijke Debusschere, zo werd vrijdagavond bekendgemaakt in Bilzen.

De Jazz Bilzen Awards, genoemd naar het legendarische muziekfestival dat in de jaren 70 hoogtij vierde, is één van de grootste wedstrijden voor fotografie in de muziekwereld. De voornaamste prijs, een geldsom van 5.000 euro, gaat traditioneel naar een fotoreeks over artiesten of optredens. Liefst 47 fotografen hadden een reeks ingestuurd.

Als winnaar werd de reeks “City of Lights” gekozen van Rob Walbers. Deze fotograaf trok naar de Japanse hoofdstad Tokyo, waar hij speelde met licht om Belgische muzikanten als Arsenal, Bent Van Looy, Gabriel Rios, 2ManyDJ’s, Jef Neve en IntergalacticLovers te portretteren. Illias Teirlinck werd tweede (2.500 euro) en Tim Paternoster derde (1.250 euro).

In de categorie voor de beste liveconcert- of festivalfoto werden zo’n 1.500 foto’s ingezonden. De Bilzense burgemeester Frieda Brepoels en schepen van Cultuur Guy Swennen mochten deze Award uitreiken aan Marijke Debusschere, die er een geldprijs van 750 euro mee verdient. Karen Vandenberghe werd tweede (500 euro) en Heidi Demeulenmeester derde (250 euro).