© Jean Vanhaeren

CC Leopoldsburg en Sint Vincentius geven tickets aan kinderen uit hulpvragende gezinnen

De Sint Vincentius ConferentieLeopoldsburg verdeelt i.s.w. met het CC toegangstickets voor voorstellingen aan de kinderen van hulpvragende gezinnen in Leopoldsburg

Jean Vanhaeren

Ieder maand zijn er in Leopoldsburg een 90-tal gezinnen die van de Sint Vincentius Conferentie een voedselpakket ontvangen.Omdat deze gezinnen het financieel niet gemakkelijk hebben, heeft dit ook tot gevolg op hun bezoeken aan het Cultureel Centrum. Zij hebben niet altijd de middelen om deel te nemen aan voorstellingen en andere culturele activiteiten in het Cultureel Centrum.Vooral voor de kinderen is dit soms toch frustrerend omdat in de school of bij de vrienden toch dikwijls gepraat wordt over deze filmvoorstellingen en andere manifestaties en zij niet de mogelijkheid hebben om daaraan deel te nemen.

Maar op initiatief van de schepen van Cultuur Marleen Kauffman hebben de Sint Vincentius Conferentie Leopoldsburg en het Cultureel Centrum de handen in elkaar geslagen.In samenspraak met de Sint Vincentius Conferentie besloot de schepen van Cultuur dat het Cultureel Centrum Leopoldsburg toegangstickets van kindervoorstellingen gratis zal verdelen aan de kinderen van deze hulpvragende gezinnen. Ieder jaar krijgen deze gezinnen in de periode voor Sinterklaas van Sint Vincentius Leopoldsburg speelgoed en snoep. Dit jaar zullen de kinderen in het sinterklaaspakket niet alleen speelgoed en snoep terug vinden maar ook toegangstickets voor kindervoorstellingen.

Alle kinderen tussen de drie en twaalf jaar zullen toegangstickets voor drie vertoningen ontvangen.De medewerkers van het Cultureel Centrum zochten uit voor welke voorstellingen deze tickets beschikbaar zullen gesteld worden. Er werd getracht een mix te maken van de verschillende soorten kindervoorstellingen.

Zowel de schepen van Cultuur, als de medewerkers van het Cultureel Centrum en de medewerkers van Sint Vincentius hopen dat zij op deze manier kunnen bijdragen dat ook deze kinderen de weg vinden naar de culturele activiteiten welke in Leopoldsburg georganiseerd worden.Deze week overhandigde schepen van Cultuur Marleen Kauffman samen met de medewerkers van het Cultureel Centrum de tickets aan een afgevaardigde van de Sint Vincentius Conferentie.

Wenst u Sint Vincentius Leopoldsburg te steunen door het schenken van kledij, speelgoed, kinderboeken of strips of wenst u in contact te komen, dan kan dit via de telefoonnummers 0477/5619 of 011/3476 of via het emailadres sint.vincentius.leopoldsburg@hotmail.com.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio