Yvonne op vrijdag

© Serge Minten

© BELGA

“Evy, uw decolleté kon bijna niet dieper”

Elke week schrijft de 101-jarige Yvonne Daemen uit Hasselt een brief aan een bekende Vlaming. Yvonne verblijft in het rusthuis, waar ze elke dag trouw naar ‘Familie’ en ‘Mooi En Meedogenloos’ kijkt. Maar speciaal voor HBvL2 zapt ze ook doorheen de rest van televisieland, en geeft ze haar eigengereide kijk op onze tv-persoonlijkheden.

Ik ken u eigenlijk het best van uw tijd bij de VRT als omroepster, maar plots waart ge vertrokken naar VIER. Daar is nogal wat om te doen geweest hé, maar het zal daar bij VIER beter geweest zijn, toch? En daarbij, ze moeten niet zoveel commentaar hebben. Ieder zoekt zijn eigen toekomst. Naar ‘De Val van 1 Miljoen’ heb ik wel een paar keer gekeken, of in ieder geval toch meer als ik nu kijk naar uw nieuwe quiz ‘Weet Ik Veel’. ’t Is dan ook nog eens grotendeels een quiz voor studenten en die tijd ben ik allang gepasseerd. En daarbij, ik kijk zaterdag altijd naar Gaston & Leo op VTM in ‘Comedy Toppers’. Tegen Gaston & Leo kan niemand opboksen, dat weet ge zelf ook.

Op sportief vlak zijt ge wel wat moeilijker te verslaan. Dat project waarbij ge mensen aanmoedigt om te beginnen joggen en zwemmen, dat vind ik knap. Gij zijt tenminste begaan met de gezondheid - die trouwens niet al te goed is met al dat fastfood tegenwoordig - van de mensen. Laatst las ik ergens dat je het daarmee ook goed doet in Duitsland en Nederland? Ik ben blij voor u, Evy. Hoe meer ge doet, hoe meer geld er in het laatje komt. Want ge ontwerpt daarnaast ook nog juwelen, toch? Verkoopt dat goed? Want tegenwoordig kan je niet meer met echte juwelen over ’t straat lopen. Nee, die liggen beter veilig in de bankkluis, met al die dieven tegenwoordig. Toch jammer dat ik niet goed met de computer overweg kan, anders kwam ik toch eens naar uw winkel kijken op het internet.

Nog een dingetje, Evy. Er is ook veel heisa geweest rond een jurk van u tijdens ‘De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren’. Nu, daar moet ik de meeste mensen wel gelijk in geven: uw decolleté kon bijna niet dieper, dat vond ik echt niet schoon. Pas op, ik vind dat vrouwen een decolleté mogen dragen, maar niet tot aan de navel. Als ge dan toch iets bloot wil laten zien, kies dan misschien voor een schouder? Dat vind ik veel eleganter. Laat dat een tip zijn Evy, voor de rest nog veel succes met uw verdere carrière.

Liefs,

Yvonne