© BELGA

Georges Leekens met Tunesië naar Africa Cup

Tunesië heeft zich vrijdagavond gekwalificeerd voor de Africa Cup. Het land van bondscoach Georges Leekens had genoeg aan een doelpuntenloos gelijkspel in Botswana om de kwalificatie af te dwingen.

dmm

Dankzij dit gelijkspel telt Tunesië 11 punten en dat biedt hen de zekerheid van een plaats in de top-twee in Groep G. George Leekens en zijn mannen zijn tot nu met drie overwinningen en twee gelijke spelen voorlopig ongeslagen in hun poule. Woensdag wacht nog een thuismatch tegen Egypte.

Eerder kwalificeerden ook Algerije, de Kaapverdische Eilanden en Equatoriaal Guinea, die de organisatie van het toernooi overnemen van Marokko, zich voor de Africa Cup. Het Afrikaanse voetbalkampioenschap vindt plaats van 17 januari tot 8 februari.

Voor Georges Leekens wordt de Africa Cup 2015 het tweede grote landentoernooi als bondscoach. Eerder leidde hij ook de Rode Duivels op het WK 1998 in Frankrijk. ‘Ik ben er mee in geslaagd om het geloof in de nationale ploeg weer aan te wakkeren’, vertelde Leekens vandaag nog in Het Nieuwsblad. ‘Het publiek komt weer naar het stadion en er is weer respect voor de nationale ploeg. Dat telt.’