© EdA

Anne-Sophie Jura pakt brons op EK judo voor beloften

Anne-Sophie Jura heeft vrijdag op het Europees kampioenschap judo voor beloften (U23) in het Poolse Wroclaw brons veroverd in de klasse tot 48 kilogram. In de beslissende kamp won ze van de Roemeense Denisa Ungureanu.

dmm

Anne-Sophie Jura (IJF-106) werd begin deze maand in Brugge, bij afwezigheid van Charline Van Snick, Belgisch kampioene bij de superlichtgewichten. Op het EK in Wroclaw verloor ze in haar eerste kamp van de Russin Irina Dolgova (IJF-28) met ippon. Later op de dag zou Dolgova zilver behalen na verlies in de finale tegen haar landgenote Anna Dmitrieva.

Onze landgenote werd doorverwezen naar de herkansingen waarin ze eerst de maat nam van de Spaanse Daine Cordero Giminez met waza-ari en daarna de kamp voor het brons naar haar hand zette door de Roemeense Ungureanu met een strafpunt op te zadelen.

De andere Belgen, die op de openingsdag van dit EK in actie kwamen, werden allemaal uitgeschakeld in hun eerste gevecht. Adrien Quertinmont (-60 kg) verloor met ippon van de Nederlander Bas Koffijberg. In dezelfde gewichtsklasse werd Gert Maes in de laatste seconde van de wedstrijd met ippon uit het toernooi gewipt door de Rus Islam Yashuev, die uiteindelijk Europees kampioen zou worden. En Thomas Lissens (-66 kg) werd met ippon verslagen door Vladyslav Didenko uit Oekraïne.

Zaterdag komen voor België nog Lola Mansour (-70 kg) en Jeremie Bottieau (-81 kg) in actie.