Darren Keet dan toch geschorst voor natrappen op Mitrovic

KV Kortrijk-doelman Darren Keet krijgt van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dan toch een schorsing opgelegd op basis van televisiebeelden, voor natrappen op Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic in de wedstrijd van woensdagavond 29 oktober (2-3 zege voor RSCA). De Geschillencommissie Betaald Voetbal had tien dagen terug besloten om dat niet te doen.

md

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De Reviewcommissie van de Pro League liet het parket van de voetbalbond Keet vervolgen voor zijn trap op Mitrovic, maar de Geschillencommissie besloot hem ondanks een vordering van twee speeldagen vrij te spreken. Advocaat Johnny Maeschalck pleitte toen dat de fase niet aan de aandacht van de scheidsrechter was ontsnapt, en dat er dus geen extra sanctie kon opgelegd worden. Het Bondsparket pikte de vrijspraak niet en ging met succes in beroep tegen het vonnis.

De sanctie voor de KVK-doelman bedraagt twee speeldagen schorsing, waarvan één effectief. Ook krijgt hij een boete van 800 euro opgelegd. Kortrijk moet Keet missen in de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem van zondag 23 november. De enige uitweg voor KV Kortrijk is nu nog een evocatieprocedure, maar die werkt niet opschortend. .