© Joseph Clerix

Sint-Lambertuskerk Beverlo is ideale concertplek

De Sint-Lambertuskerk van Beverlo blijft in de kijker lopen als liturgische ruimte én als concertenkerk omwille van haar mooi uitziend en kostbaar interieur, de sfeer die ze uitademt en de opvallend goede akoestiek.

Joseph Clerix

Op Allerheiligen had in de St.Lambertuskerk van Beverlo een zeer gewaardeerd en bijzonder concert plaats van het internationaal ensemble Polyharmonique. In een goed gevulde middenbeuk van de kerk genoten muziekliefhebbers van dit speciale genre met volle ingetogenheid. Het ensemble, onder leiding van de in Beverlo wonende Altus Alexander Schneider, bracht een mooi programma met sacrale muziek uit de 17de eeuw, waardoor deze Allerheiligendag op een zeer sfeervolle wijze werd afgerond.Na het concert werd er nog lang en in een gemoedelijke sfeer nagepraat tussen pot en pint en werden er reeds afspraken gemaakt voor een volgend optreden door Polyharmonique, dat vermoedelijk zal plaatsvinden op 21 maart 2015 in de voorbereidingstijd naar Pasen toe.

De St.Lambertus- concertenkerk blijft intussen niet stil zitten en gaat verder op zijn elan, met een heel ander- jaarlijks terugkerend en zeer gesmaakt - concept: 'Verassend klassiek' op zaterdag 13 december 2014 om 19 uur in de St.Lambertuskerk te Beverlo. Zoals altijd wordt hierbij prioriteit gegeven aan lokale solisten, koren, orkesten... om hun muzikale talenten te tonen voor eigen publiek, aangevuld met muzikanten uit de regio.Een concertavond vol verrassingen en variatie.Reeds 13 edities hebben de revue gepasseerd met medewerking van de KWB.Op het programma voor deze editie :De Schonen Toon- Jeugdorkest BeverloDosiBels koor AverbodeSentada Tango-kwartet BeringenCanticum koor GenkInfo en tickets : 0477/761908 - 0476/495458 - 011/345408VVK €10 – Dag €12

www.kwbbeverlo.net/index.html


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio