© Jessica Segers

Leerlingen herdenken slachtoffers WO I

De leerlingen van het zesde leerjaar van GO! De Springplank hebben hun eer betoond aan het monument van de slachtoffers van WO I. Dit doen ze elk jaar omdat ze het peterschap hoog in hun vaandel dragen. Maar dit jaar was wel een heel speciaal jaar.

Jessica Segers

Het is honderd jaar geleden dat WO I begon: een allesverwoestende bloedige oorlog die het tijdperk inluidde van het modernisme: de drang tot vernieuwing, met inbreng van een hele reeks nieuwe wapens.Nu, zo vele jaren later, is het toch wel duidelijk dat er ook grenzen zijn aan deze groei.Deze oorlog blijft voortleven in het collectieve geheugen van ons land. En onze landgenoten kregen bewondering van de hele wereld voor hun moedige weerstand. De leerlingen van het zesde leerjaar begrijpen deze verschrikkelijke gebeurtenis en hebben daarom teksten, gedichten en klaprozen gemaakt , uit solidariteit en eerbetoon.

Zoveel jaren na die tijd,weten wij niets meer over die vreselijke oorlogstijd.We herdenken niet, en raken kwijtwaar ooit voor is gestreden.Maar als het ons niet meer raakt,en ons niet meer aan het denken maakt,is dat niet juist wat ruimte maaktvoor een herhaling van het verleden?!

de leerlingen van het zesde leerjaar van GO ! De Springplank Neeroeteren


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio