© BELGA

Courtois: ‘Als ik Cech was, zou ik vertrekken’

Dat Thibaut Courtois sinds dit seizoen de vaste nummer één is van Chelsea, heeft ervoor gezorgd dat The Blues met Petr Cech wel een werelddoelman op de bank hebben zitten. De Rode Duivel zou het wel weten als hij Cech was. ‘Moest ik in zijn schoenen staan, zou ik vertrekken’, vertelde hij aan Sky Sports.

wic

Thibaut Courtois heeft zich bij Sky Sports uitgelaten over het lot van zijn collega en concurrent bij Chelsea, tweede doelman Petr Cech. Die behoorde steevast tot één van de beste keepers in de Premier League en verdedigde al tien jaar het doel van Chelsea, tot zijn plaats werd ingenomen door onze jonge landgenoot. ‘Als doelman wil je spelen. Moest ik in zijn schoenen staan, zou ik vertrekken’, aldus Courtois.

‘Volgens mij is Cech nog steeds een doelman met veel kwaliteiten. Eén van de beste ter wereld, als je het mij vraagt.’ Courtois maakt indruk bij Chelsea na elf wedstrijden zonder nederlaag. Hier en daar heeft men het in Engeland al over een evenaring van het legendarische seizoen van Arsenal in 2003/2004, toen The Gunners geen enkele wedstrijd verloren. ‘We zullen wel zien’, blijft Courtois nuchter. ‘Natuurlijk hopen veel mensen dat we niet geklopt zullen worden, maar het gaat héél moeilijk worden. De Premier League is immers een heel zware competitie.’