© AP

Failliete Caterham toch aan de start in Abu Dhabi

Caterham kan volgend weekend deelnemen aan de Grote Prijs van Abu Dhabi, de slotmanche van het WK Formule 1. Via crowdfunding heeft de renstal voldoende kapitaal verzameld om te kunnen starten.

‘We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat we volgende week in Abu Dhabi zullen kunnen racen, dankzij de steun van onze fans. BEDANKT’, klinkt het vrijdag in een tweet.

Caterham werd wegens financiële problemen onder curatele geplaatst en ontbrak op de voorbije twee Grote Prijzen, die van de Verenigde Staten en Brazilië. De Maleisische renstal hoopte via crowdfunding 3,7 miljoen dollar (ongeveer 3 miljoen euro) op te halen om zo op 23 november opnieuw aan te treden in de laatste GP van het seizoen in Abu Dhabi. Dat zou dus gelukt zijn.

De Zweedse rijder Marcus Ericsson zal volgende week alvast niet in de cockpit van een Caterham plaatsnemen. Hij liet woensdag weten het team met onmiddellijke ingang te verlaten ‘na de recente gebeurtenissen’. Wie een duo zal vormen met de Japanner Kamui Kobayashi, is nog niet duidelijk.