© JoGe

Drugslabo in kippenhangaar ontmanteld

Vrijdagochtend deed de gerechtelijke politie, samen met een drugs interventieteam, een inval bij een drugslabo in Vroenhoven. De speurders hadden zes uur nodig om de brandgevaarlijke chemicaliën te inventariseren en te verwijderen. In heel Riemst werden er acht huiszoekingen uitgevoerd. Ook in Zutendaal en Lanaken viel de politie op verschillende plaatsen binnen.

JoGe/FiVr

"De bende was vermoedelijk actief in de grensregio, meer bepaald in Riemst", klinkt het bij de Federale Gerechtelijke Politie. In totaal werden er tien huiszoekingen uitgevoerd: acht in Riemst, één in Zutendaal en één in Lanaken. "In Riemst troffen de speurders een labo aan voor de aanmaak van synthetische drugs. Op dezelfde plaats werd ook materiaal voor het opzetten van een wietplantage aangetroffen en in beslag genomen. Op andere plaatsen werden er vaten zwavelzuur, een hoeveelheid hasjiesj, verboden wapens en grote sommen geld aangetroffen. Tevens zijn er zes auto's in beslag genomen. De ontdekking wijst in de richting van een professionele organisatie."

Zes mannen uit Riemst en één uit Lanaken, allen tussen 21 en 69 jaar oud, werden gearresteerd. Vier verdachten werden al aangehouden door de onderzoeksrechter, een verdachten werd onder voorwaarden vrijgelaten.

Kippen

Het labo in Vroenhoven lag aan de Pastoor Counestraat in een kippenhangaar. De bewoner van het pand, Marc B., een 47-jarige stukadoor van beroep die vorig jaar in faling ging, werd met het oog op het verder onderzoek opgepakt. Een speciaal drugs interventieteam kwam vrijdagmiddag ter plaatse voor de opsporing van de chemicaliën.

Volgens een kenner gebruikt men wel vaker ongebruikte kippen- of varkensstallen omdat de aanwezige geur de stank van de drugsproductie kan verdoezelen. De federale politie kreeg assistentie van de brandweer van Geel die gespecialiseerd is in dergelijke opruimingen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio