Interieurbeurs Cocoon viert 25ste verjaardag

Drie paleizen van Brusselse Expo worden vanaf zaterdag opnieuw ingenomen door interieurbeurs Cocoon, dat voor deze speciale editie uitpakt met vier ambassadeurs.

edm

Cocoon brengt op deze 25ste editie hulde aan de surrealistische stroming met het thema ‘chique surrealisme’. ‘Het surrealisme is meer dan een artistieke stroming, het is een visie van een droomwereld die de geest toelaat zich te bevrijden van de realiteit om het mysterie te laten ontluiken dat daarachter schuilgaat’, aldus de organisatoren.

De Belgische ontwerper Gauthier Poulain, benoemd tot artistiek directeur van Cocoon 2014, zal dit thema ook in de gemeenschappelijke ruimtes van de beurs tot leven brengen, zoals de ingangen, rustzones en tentoonstellingruimtes. Naast Poulain zullen ook ontwerpers Elvis Pompilio en Gérald Watelet, en Nathalie Didden van tapijthandel Didden&Co optreden als ambassadeur.

De 200 exposanten op de beurs stellen nieuwigheden en trends voor, maar daarnaast maakt Cocoon ook opnieuw ruimte voor jonge creatieveling. Zo is een van de tentoonstellingen gewijd aan Design Reservoir, een platform uit Bergen waar jonge designers vrij spel krijgen.

Praktische info:

Cocoon vindt plaats van 15 tot en met 23 november 2014, telkens van 11.00 tot 19.00 uur. Tijdens de nocturne op vrijdag 21 november blijven de deuren geopend tot 23.00 uur. Tijdens de Ladies’ Day op 18 november mogen alle dames gratis naar binnen, anders kost een toegangsticket tien euro. Meer informatie vindt u terug op de website .

Niet te missen