© Shutterstock

Is dit de slechtste seksscène van het jaar?

Fans van lectuur met een vleugje erotiek zullen het kunnen beamen: niet in elk boek wordt de seksuele spanning even goed beschreven. Dat weet het Britse magazine Literary Review maar al te goed. Daarom nomineert het tien boeken met pikante passages die in aanmerking komen voor de ‘Slechtste Seksscène Award’.

vwh

Het magazine wil met de zogenaamde Bad Sex in Fiction Award de aandacht vestigen op slecht geschreven, oppervlakkige en overbodige sexy passages in hedendaagse fictie. Daarnaast wil het voorkomen dat er in de toekomst meer van wordt geschreven. De Nederlandse schrijfster Saskia Goldschmidt werd in deze onfortuinlijke lijst opgenomen met de vertaling van haar boek ‘De Hormoonfabriek’. Een passage uit haar werk:

‘Ik knoopte mijn broek los, deed die naar beneden, mijn beest sprong wild tevoorschijn, eindelijk vrijgelaten uit zijn gevangenis. Ik werkte mezelf omhoog terwijl ik haar met mijn hand bleef stimuleren, totdat het beest zichzelf toegang had verschaft.’

Goldschmidt neemt haar nominatie goed op omdat ze tussen veel gerenommeerde schrijvers staat. ‘Mijn eerste internationale nominatie voor The Hormone Factory is een feit. Ik sta tussen Flanagan, Murakami, Cunningham. Perfecte lijst’, schrijft ze op Twitter.

De lijst met genomineerden in willekeurige volgorde:

- The Snow Queen van Michael Cunningham

- The Narrow Road to the Deep North van Richard Flanagan

- The Hormone Factory van Saskia Goldschmidt

- Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage van Haruki Murakami

- The Age of Magic van Ben Okri

- The Affairs of Others van Amy Grace Loyd

- Desert God van Wilbur Smith

- Things to Make and Break van May-Lan Tan

- The Lemon Grove van Helen Walsh

- The Legacy of Elizabeth Pringle van Kirsty Wark

Michael Cunningham heeft al een Pulitzer Prize in ontvangst mogen nemen en Haruki Murakami is elk jaar topfavoriete om de Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst te nemen. Kirsty Wark presenteert dan weer bij de BBC. Wie uiteindelijk de award voor slechtste seksscène in een boek zal ‘winnen’, weten we pas op 3 december.

Niet te missen