© archief

Werkstraf en half jaar cel voor bedreigen van TVL-reporters in Meulenberg

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag twee twintigers uit Houthalen-Helchteren veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een celstraf van 6 maanden wegens het bedreigen van twee reporters van TV Limburg in de Houthalense wijk Meulenberg. De twee journalisten wilden in Meulenberg een reportage maken na de hevige rellen van 11 oktober 2013, waarbij een politieagent van de zone West-Limburg zwaargewond raakte. Als de werkstraf niet binnen de twaalf maanden uitgevoerd is, wacht de 20-jarige beklaagde een celstraf van 9 maanden.

De feiten speelden zich op 15 oktober 2013 af. Terwijl de journalisten aan het werk waren, stopte een Seat Ibiza met daarin enkele jongeren. Ze maanden de journalisten aan hun boeltje te pakken en op te krassen. De jongemannen gaven hen twee minuten om te verdwijnen. Toen de journalisten wegreden, ging de Seat kort achter hen rijden, als het ware bumperkleven. Blijkbaar was dat nog niet genoeg, want toen de Seat de TVL-auto inhaalde, werd er een vuurwapen vanuit het autoraam getoond. Achteraf bleek het een BB-gun type Kalasjnikov met plastic bolletjes te zijn.

“De jongeren zagen het als een uit de hand gelopen grap, maar daar heb ik het toch moeilijk mee. Die rellen hadden al heel wat commotie veroorzaakt, ook nationaal, maar zij vonden het nodig de cowboy uit te hangen en nog wat olie op het vuur te gooien. Hadden ze geen betere tijdsbesteding die dag?”, aldus de procureur een maand geleden.

De wagen en de BB-gun zijn verbeurd verklaard, maar voor de wagen is de verbeurdverklaring met uitstel voor drie jaar uitgesproken. Volgens de rechtbank konden de twee jongemannen hun agressie niet onder controle houden en was het niet aan hen om te bepalen wie er al dan niet in een bepaalde wijk mag komen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio