© Shutterstock

Vrijen? Dit doen vrouwen liever in de slaapkamer

De Amerikaanse Today show, die elke ochtend wordt uitgezonden op NBC, bevroeg meer dan duizend volwassenen over hun slaap- en vrijgewoonten. Uit hun antwoorden blijkt onder meer dat 65 procent van de geënquêteerde dames liever slapen dan de liefde bedrijven.

vwh

De zogenaamde ‘Snooze or Lose’-enquête toont aan dat Amerikaanse mannen en vrouwen graag meer tijd in hun slaapkamer willen doorbrengen. Om te slapen welteverstaan, niet om het romantisch te maken met hun partner. De reden? Amerikanen kampen met een schrijnend slaaptekort. Zo’n 46 procent van de ondervraagde mannen boven de achttien jaar zegt dat ze zelden aan de aanbevolen acht uur slaap geraken. Bij vrouwen is het probleem nog groter: maar liefst 58 procent zegt niet voldoende te kunnen slapen.

Ruim 72 procent van de ondervraagden vindt een goede nachtrust daarom de grootste geneugte in het leven. En 65 procent van de dames verkiest een goede nachtrust dan ook boven een stomende vrijpartij.

Een recent Russisch onderzoek toont aan dat er altijd uitzonderingen zijn. Sommige mensen zijn echte ‘hyperactieven’. Zij voelen zich zowel ’s morgens als ’s avonds actief en functioneren perfect na een korte nacht. Professor Johan Verbraecken, verbonden aan het Centrum voor Klinisch Slaap- en Waakonderzoek van het UZA, bevestigt dit. ‘Na 4 à 5 uur slaap kunnen ze er weer tegenaan.’ Een ander type, naast de vroege vogels en nachtuilen, zijn de ‘altijdslapers’. Dit zijn mensen die zich een hele dag moe voelen en snakken naar hun bed. Bij hen ligt er wellicht een slaapprobleem aan de basis.

Niet te missen