Vanmechelen debuteert in Londen met ‘Darwin’s Dream’

De Truiense kunstenaar Koen Vanmechelen heeft de poort van Londen open gebeukt met zijn expo ‘Darwin’s Dream’. Het is de eerste keer dat zijn kunstproject te bewonderen valt in Groot-Brittannië.

mce/goti

Eind jaren ‘90 startte Vanmechelen met het ‘Cosmopolitan chicken project’, waarbij hij verschillende internationale kippensoorten kruist om tot een superkip te komen. Nu loopt zijn tentoonstelling ‘Darwin’s Dream’ in het de prestigieuze ‘Crypt Gallery’ in Londen. “Vandaag is het veld open om nieuwe ideeën te laten uitkomen, omdat we vandaag veel meer aan het denken zijn over hoe duurzaam alles moet zijn. Die nieuwe ideeën zitten in dit werk. Het gaat niet gewoon over een nieuwe kip maken, maar over dingen vruchtbaarder maken door te kruisen en de diversiteit te laten spreken”.

Vanmechelen heeft tegen veel vooroordelen moeten opboksen vooraleer hij stond waar hij nu staat. Weinigen geloofden in het project. “Je moet blijven geloven in je eigen ideeën en ze gaandeweg verfijnen. Dat is belangrijk en daar heb je mensen voor nodig die je graag zien”.

Ondanks hij het zo ver geschopt heeft, blijft hij erg nuchter. “In kunst bestaat er niet zoiets als gearriveerd zijn. We verfijnen nog iedere dag de dingen die we aan het doen zijn”.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio