© BELGA

Origi: 'Ik speel pas volgend seizoen voor Liverpool'

Divock Origi heeft nog maar eens duidelijk gemaakt dat hij zijn club Lille in januari niet zal verlaten voor Liverpool. De Rode Duivel ontkracht daarmee het verhaal dat vandaag in de betrouwbare Engelse krant The Times was verschenen. Daarin stond dat Liverpool een extra bonus over had voor Lille, de club waar hij nu aan uitgeleend is, om Origi al sneller naar Engeland de halen.

wic

'Ik wil antwoorden op wat ik in de pers zie verschijnen: ik wil duidelijk zeggen dat ik blijf voetballen en mezelf 100% inzetten bij Lille. Pas volgend seizoen richt ik mij op Liverpool', laat Origi vrijdagavond weten op Twitter.

Liverpool nam Origi afgelopen zomer over van Lille nadat de 19-jarige Rode Duivel dé revelatie op het WK werd. De voorwaarde die de Noord-Franse club stelde was echter dat Origi nog een jaartje bij hen zou mogen blijven voetballen. Liverpool ging akkoord, maar zou volgens de The Times nu op zijn stappen willen terugkeren. Steraanvaller Daniel Sturridge heeft immers al meer in de lappenmand gelegen dan op het veld gestaan en zomertransfer Mario Balotelli kon nog niet brengen wat van hem verwacht werd.

Dus zou Liverpool aan Origi gedacht hebben om hen uit de nood te helpen. In de zomer betaalden ze al 13 miljoen euro voor hem aan Lille, maar als LOSC hem in januari al naar Anfield zou willen laten trekken, zou het bereid zijn daar bovenop nog een bonus te betalen. De jonge aanvaller scoorde al vier keer voor Lille in de Franse Ligue 1 dit seizoen en was ook afgelopen woensdag bij de Rode Duivels trefzeker. ‘Origi toont Liverpool wat ze missen’, kopten de Engelse kranten toen nog.

Maar Liverpool zal een andere oplossing moeten zoeken. Origi zegt duidelijk neen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.