© HBvL

Tv-junkie Kelly Vanelderen riskeert 30 maanden cel voor heroïnehandel

De openbare aanklager in de Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag wegens heroïne dealen een celstraf van 30 maanden gevorderd voor de 31-jarige tv-junkie Kelly Vanelderen en de 43-jarige Francis L., haar partner in crime met wie ze in de gevangenis gehuwd is. De zwaarste straf werd gevorderd voor twintiger Fouad A. uit Rotterdam. Hij riskeert 4 jaar cel. De procureur wil van hem een vermogensvoordeel van ruim 298.000 euro verbeurdverklaard zien. Het drietal runde een goeddraaiende drugshandel in Sint-Truiden. Fouad A. zou de bijnaam “Escobar” hebben, maar hij ontkende dat vrijdag.

Kelly en haar partner verbleven in een appartement op de Vissegatstraat in Sint-Truiden bij een vierde beklaagde, een vrouw die verstek liet gaan en voor wie een celstraf van 24 maanden gevraagd werd. De man uit Rotterdam bracht de heroïne en in mindere mate cocaïne vanuit Nederland naar Sint-Truiden waar een lucratieve handel opgestart werd. Aan het appartement in de Vissegatstraat zag de politie van Sint-Truiden bij een observatie tientallen personen die gekend zijn voor drugsfeiten. Kelly en haar man verkochten de drugs verder. Kelly ging ook leveren bij klanten. In een maand tijd waren er 10.000 telefonische contacten geregistreerd.

Fouad A. uit Rotterdam had eigenlijk de plaats ingenomen van een andere drugskoerier, die eerder in Sint-Truiden opgepakt was. Hij kreeg de opdrachten van iemand anders, die de zogenaamde Escobar was, maar hij durfde die naam niet noemen. Toen Fouad door de politie de voorbije zomer werd klemgereden, lag in het voertuig 125 gram heroïne. De procureur klaagde vooral aan dat hier louter om de winst heroïne verkocht werd. “Kelly slaagt er maar niet in haar leven op de rails te krijgen”, aldus de procureur. Kelly stond vrijdag ook terecht in een dossier over het niet naleven van haar probatievoorwaarden, waardoor ze nog eens 18 maanden effectief riskeert.

Het vonnis volgt op 12 december.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio