© communicatiedienst Maasmechelen

© communicatiedienst Maasmechelen

Familieleden van Hendrik Aerts herdenken hun gesneuvelde oudoom

11 november bevlaggen heel wat Kotemnaren sinds jaar en dag hun huizen met de Belgische driekleur. Het kleine Maasdorp herdenkt op de dag van de Wapenstilstand steevast haar inwoners die vochten en stierven aan het Westfront tijdens de Groote Oorlog.

communicatiedienst Maasmechelen

Ook dit jaar weer stonden Hell on Wheels, de koninklijke fanfare Sint-Jozef met de drumband, een delegatie van de Waterratten en ruim honderd dorpelingen paraat om de herdenkingsplechtigheid bij te wonen. Ook 21 actieve militairen stapten, samen met burgemeester Terwingen, OCMW-voorzitter Ver Berne en schepen Erik Kortleven, mee in de optocht naar de herdenkingssteen en de Buffalo-amfibietank. Luitenant-kolonel Patrick Janssen belichtte daar de huidige opdrachten van het Belgische leger in het buitenland.

Opvallend was het boeket van witte rozen dat ’s morgens al aan de herdenkingssteen lag, met op het driekleurige lint de namen van Mathieu en Ivo Aerts. Hun oudoom sneuvelde op 1 oktober 1914 tijdens de bestorming van een vijandelijke loopgraaf aan de IJzer. Schepen Erik Kortleven beklemtoonde in zijn toespraak deze mooie herinneringsgeste, wat volgens hem het bewijs is dat de oud-strijders en de gesneuvelden echt niet worden vergeten en voortleven in de herinneringen van velen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio